OULUNSALON YMPÄRIAJO (17.5.2008)
 
 
RAPORTTI OULUNSALON YMPÄRIAJOSTA:

Tämän kevään ensimmäinen junnulenkki starttasi 11. innokkaan maastopyöräilijän voimin Oulunsalon Pitkäkankaan koululta. Mukana oli muutamia myös uusia iloisia kasvoja. Kalusto oli varsin monipuolista: täysjäykästä täysjouston kautta aina cyclocrossiin asti. Säätila oli varsin kolea vain muutamana lämpöaste ja kylmä tuuli, vesisateelta kuitenkin säästyttiin, vain muutama lumihiutale tuli matkan aikana.Koulunpihalta lähdettiin ajelemaan ojan varsipolkuja pitkin, paloaseman kautta kohti Papinjärveä. Papinjärvellä osa porukasta lähti heti teknisille rantapoluille, toisten jatkaessa matkaa soratietä pitkin. Loput porukasta liittyivät rantapoluille myöhemmin, niiden muuttua helpommaksi.

Papinjärveltä jatkettiin matka Kisakankaalle metsäpolkuja pitkin.

Kiitokset Merjalle ja Jarille, jotka olivat järjestäneet Kisakankaalle hienosti toimivan huollon. Tarjolla oli mehua, pientä purtavaa, vanhemmille kahvia sekä mahdollisuus tietenkin makkaranpaistoon.

Reilun makkaranpaistotauon aikana oli hymy herkässä. Tauon jälkeen jaksoimme kylläisinä lähteä takaisin maastoon.

Kisakankaalla kiertelimme vielä hetken kangaspolkuja pitkin kunnes saavuimme lentokentän aidan viereen, josta aidan vierustaa seuraten ajelimme Papinjärveä kohti, nyt koko porukka ajoi myös tekniset rantapolut. Rantapolkujen jälkeen menimme Papinjärventietä pitkin lentokentän aidan vieripolulle joka vei meidät Pitkäkankaan kulmille josta pienen mutkan kautta saavuimme koulun parkkipaikalle. Matkaa tuli taitettua n.11km mukavassa porukassa.


KIITOS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE !!!

 
 
 
 
Junnuretkiajo (1.11.2008)
 
 
RAPORTTI JUNNURETKIAJOSTA:

Seitsemän rohkeaa maastopyöräilijää saapui Kempeleen Köykkyriin Jarin suunnittelemalle junnulenkille. Ilma oli mitä mainioin, kaunis poutasää lämpötilan ollessa nollan kieppeillä. Maastoon lähdettiin suoraan Köykkyristä, mitään tie siirtymiä ei tällä kertaa ajettu. Edellisiltainen lumisade teki reitistä todella haasteellisen, poluilla ei huomannut maaston muotoa ja puunjuuria ennen kuin kohdalla, välillä lunta pakkautui renkaan ja haarukan väliin niin ettei rengas pyörinyt ja taisipa joillakin jäätyä lukkopolkimetkin. Kuitenkaan ajon aikana ei päässyt vilu yllättämään. Lenkin nuorimmatkin jaksoivat lenkin hienosti, vaikka keli oli mitä raskain.

Puolentoista tunnin raatamisen jälkeen päästiin n. 7 km päähän Mourunkijärvelle. Järvenrantaan huollon tehokolmikko oli rakentanut oikein mukavan huoltopisteen, oli nuotio makkaranpaistoon, lämmintä mehua, pullaa ja vanhemmille kahvia jne. Eväiden ja huollon antimien nauttimisen jälkeen olisi ruokalepo ollut enemmän kuin paikallaan… Porukan kaksi nuorinta valitsikin loppumatkalle kevyemmän vaihtoehdon huoltoauton kyydissä. Meidän muiden jatkaessa samaa reittiä takaisin Köykkyriin. Lenkillä saatiin aikaa kulumaan lähes neljä tuntia sekä matkamittariin 15 kilometriä.

Kiitos, kaikille mukana olleille sekä erityisesti huollon tytöille!

Loivaa raskasta nousua.


Välillä pidettiin lyhyitä taukoja.Vetovuorossa ei ole helppoa.Ei näy nastoja renkaissa.Luonnon valkosivurenkaatLoppusuoralla.Huollon tehokolmikkoKetsupin annostelu on tarkkaa hommaa.Eväät maistuu.